MENIU

Caz înfiorător la Arad. Un copil de 3 ani a murit la spital, după o intervenţie chirurgicală banală

Un băiat de 3 ani și jumătate a murit la Spitalul Clinic Județean din Arad, după ce medicii i-au făcut o operatie de coborâre a unuia dintre testicule.

Familia este în stare de șoc și părinții copilului sunt convinși că în acest caz este vorba de o eroare medicală.

Părinții copilului spun că în urmă cu o lună și jumătate, medicii i-au făcut fără probleme prima intervenție chirurgicală de acest tip, la unul dintre testicule, sub anestezie generală, scrie actualităţi-arad.ro.

Acum însă, copilul nu s-a mai trezit din anestezie.

„Doctorul a ieșit din operație, a zis ca totul a decurs bine și în 10-15 minute îl trezesc și îl aduc în salon. A trecut o jumătate de oră și m-a sunat. Mi-a zis hai că-i ceva bai că nu mai iese din sală și au intrat înăuntru cu tot felul de aparate“, a spus tatăl copilului.

Adrian Wiener, director medical Spitalul Judetean Arad, a spus că „decesul a survenit în timpul procesului de trezire a pacientului și s-a datorat unui stop cardio-respirator“.

Familia îl acuză pe medicul anestezist, un specialist cu mulți ani de experiență, că l-ar fi supus pe copil la două anestezii generale într-un interval prea scurt de timp. Medicii legiști urmează să stabilească exact la necropsie cauza morții.

Părinții l-au mai pierdut, anul trecut, pe fiul lor cel mare, de 21 de ani, după o lungă suferință. Băiețelul cel mic rămasese singurul lor copil și vor să știe cine se face vinovat de moartea lui.

Mai multe articole despre:
spital anestezie generală spital judeţean arad