MENIU

CAZ INCREDIBIL: A convins instanţa că etilotestul NU constituie probă judiciară

CAZ INCREDIBIL: A convins instanţa că etilotestul NU constituie probă judiciară

Lupta cu autorităţile este, de multe ori, o cauză pierdută. Nu şi când ai un avocat bun, aşa cum a fost cazul unui şofer din Alba Iulia, care a solicitat în instanţă anularea unui proces verbal de contravenţie.

După analizarea cauzei, completul de judecată de la Tribunalul Alba, compus din preşedintele Dragoş Chiriac şi judecătorul Aureliu Claudiu Pop, a hotărât să menţină decizia instanţei de fond, constatând prin Decizia nr. 289/A/2014, în mod irevocabil, că mijlocul tehnic denumit "Aparat alcooltest marca DRAGER", folosit de Poliţia Română pentru constatarea contravenţiei prevăzute de art. 102 al. 3 lit. a din OUG 195/2002, nu este omologat şi verificat metrologic, astfel că rezultatele testării cu aceste aparate nu constituie probe judiciare care să poată fi luate în considerare de instanţele judecătoreşti.

Conform deciziei Tribunalului Alba, mandatarul petentului, avocatul Mihai Baco, a solicitat respingerea apelului formulat de intimatul IPJ (Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Alba) ca neîntemeiat, şi menţinerea sentinţei pronunţate de instanţa de fond ca fiind temeinică şi legală, apreciind că aspectele care vizează mijlocul tehnic folosit la constatarea contravenţiei şi verificarea metrologică a acestuia pun la îndoială legalitatea probei, potrivit avocatura.com.

Mai multe articole despre:
justiţie şofer etilotest