MENIU

Caz grav în Capitală. Tânăr cu arsuri pe 50% din corp n-a găsit loc la niciun spital de arși

Un tânăr de 20 de ani, care a suferit arsuri pe 50% din suprafața corpului, este tratat la Spitalul Universitar din București, după ce la niciun spital care are secție de mari arși nu s-au găsit locuri. Familia a solicitat transferul tânărului în străinătate.

"Pacientul are arsuri pe 50% din suprafața corporală. Se află la Universitar de vineri. Este un pacient complex, pentru că are și un politraumatism, nu este doar ars. Nu a existat niciun loc la un spital de mari arși în București și este tratat de medicii de la Spitalul Universitar”, a spus, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al instituției medicale, Silvia Nica.

Potrivit sursei citate, familia tânărului dorește să îl transfere în străinătate pentru a fi tratat.

De altfel, Mihai Grecea, unul dintre supraviețuitorii incendiului din Colectiv, a scris pe pagina sa de Facebook că pacientul nu a putut fi transferat din cauza birocrației.

„Deși anul trecut am ajuns cu Ministerul Sănătății, după un an de parlamentări, la un acord și a fost elaborat un mecanism de transferare în străinătate a pacienților cu arsuri grave care nu pot fi tratați în România, ordinul de ministru, aprobat de Sorina Pintea, nu a mai fost publicat niciodată în Monitorul Oficial pentru că nu a avut și restul de semnături de pe traseul de avizare. A picat guvernul, a picat și OMS-ul, adică n-a mai apucat să fie dat. Suntem exact în situația de la Colectiv în privința transferurilor arșilor. Totul e în pixul ministrului bolii și al secretarilor săi de stat”, a scris Grecea pe pagina sa de Facebook.

 
Mai multe articole despre:
capitala arsuri spital arsi