MENIU

Caz extrem de rar. O femeie a devenit mamă de două ori la distanţă de 38 de zile

Doi gemeni s-au născut prematur în Statele Unite la interval de 38 de zile și sunt teferi momentan grație asistenței acordate de medici.

Kristen Miller era însărcinată în 22 de săptămâni când a simțit primele contracții ce anunțau o naștere iminentă. Însărcinată cu gemeni, s-a temut că va pierde bebelușii, ținând seama că un copil este viabil doar după 24 de săptămâni de sarcină, relatează duminică 7sur7.be.

Din fericire, medicii au putut amâna nașterea cu două săptămâni. Micah s-a născut la 24 de săptămâni și o zi, bebelușii născuți în acest stadiu având o șansă din două să supraviețuiască și riscând să prezinte grave complicații de sănătate. Pentru a da o șansă micii Madelyn, medicii i-au întârziat cât au putut de mult venirea pe lume.

Kristen Miller a fost internată la Centrul medical universitar Tennessee, a stat numai în pat și nu și-a putut ține în brațe băiețelul trei săptămâni. Micuța Madelyn s-a născut la cinci săptămâni după fratele ei geamăn, mai exact după 38 de zile.

Nu este prima oară când se înregistrează o asemenea performanță medicală, recordul fiind deținut de două gemene irlandeze născute la un interval de 87 de zile.

Mai multe articole despre:
gemeni sarcină prematuri kristen miller