MENIU

Cauze dese ale palpitațiilor cardiace. 5 dintre cele mai întâlnite

Foto arhivă Profimedia

Când bătăile inimii sunt mai accelerate, ar putea semnala o problema sau pur și simplu să fie inofensive. Medicii numesc modificările de scurtă durata ale bătăilor inimii tale palpitații. 

Palpitațiile inimii sunt o schimbare de scurtă durata a ritmului inimii tale. Inima noastră pompează mereu pentru a mișcă sângele prin corpurile noastre, dar de obicei nu îl simțim. Așadar, atunci când observi brusc că inima îți bate, poate fi surprinzător.

Dacă aveți palpitații ale inimii, se poate simți că:
• O bătaie în plus.
• Flip-flopping.
• Fâlfâind.
• Pierde o bătaie.
• Lovire.

Bătăile ratate în camerele superioare ale inimii sunt numite complexe ventriculare atriale (AVC). Când provin din camerele inferioare ale inimii tale, se numesc complexe ventriculare premature (PVC). Palpitațiile foarte frecvente, atunci când aveți senzații de bătăi care apar de mai multe ori pe zi, ar trebui verificate de un furnizor de asistență medicală. Dar dacă simți ceva că o senzație de fluturare sau de scădere o dată sau de două ori pe zi, cu o frecvența cardiacă normală, ar putea există ceva în viață ta care să o declanșeze. Găsirea declanșatorului înseamnă că îl poți evita și îți poți potoli inima care flutură.

Ce cauzează palpitațiile inimii

OK, deci ai simțit o fluturare, ritmul cardiac este normal și altfel te simți bine.

Deci, ce ar putea cauza palpitațiile inimii tale?

Adesea, palpitațiile cardiace care nu sunt amenințătoare se datorează unei creșteri a nivelului de adrenalină din corpul tău. Adrenalină este hormonul care va pune corpul în modul „lupta sau fugi”. Adrenalină îți accelerează inima pentru a-ți pregătii corpul atunci când simte o amenințare.

Cauze comune:

1. Emoții puternice- Acel sentiment de îndrăgostire cap peste călcai nu este singură emoție care îți poate face inima să bată repede. (Și, da, este adevărat că sentimentele de nervozitate și anticipare care pot apărea odată cu îndrăgostirea pot, de fapt, să-ți declanșeze inima să sară o bătaie.) Alte emoții puternice pot provoca și palpitații cardiace, inclusiv:
• Furie.
• Anxietate.
• Frică.
• Nervozitate.
• Panică.
• Stres.

Adeseori, inimile noastre încep să ne bată cu viteză atunci când simțim emoții puternice sau ne simțim inconfortabil într-o situație. Acesta este sistemul nostru nervos simpatic (răspunsul de lupta sau de fugă) care ne ajută să ne apărăm de ceea ce vede că o amenințare. Această activare poate face că inima să sară o bătaie sau să fluture pentru o perioada scurtă de timp. Recomandăm să calmați acei nervi uzați și să va readuceti bătăile inimii pe drumul cel bun cu exerciții de respirație profundă și alte tehnici de relaxare.

2. Excesul de cofeinizare- S-ar putea că acel dublu espresso venti latte să nu-ți facă niciun favor inimii. Cercetătorii spun că în cel puțîn un studiu, consumul de cofeină a fost asociat cu o creștere cu 54% a palpitatiilor cardiace. Cofeină este un stimulent. Îți trezește sistemul nervos central, dându-ți o zguduire și punându-ți corpul în alertă maximă. Cât de multă cofeină este nevoie pentru a provoca palpitații depinde de sensibilitatea ta la cofeină și de alți factori. Adulții sănătoși ar trebuii să se lipească de multă cafea preparată pe zi.

3. Fumatul- Că și cofeină, nicotină este un stimulent care poate crește ritmul cardiac și poate provoca palpitații. Nicotină, fie din țigări, trabucuri sau țigări electronice, creează dependență și este periculoasă pentru inima, plămânii și multe altele.
Renunțarea la fumat este una dintre cele mai bune modalități de a reduce riscul de boli de inima, cancer și alte afecțiuni mortale.

4. Sarcina- Când eșți însărcinată, volumul tău de sânge crește foarte mult pentru a susține fătul în creștere (vorbim cu aproximativ 50%). Corpul tău trebuie să muncească din greu pentru a mișcă acel sânge, ceea ce poate duce la palpitații ici și colo. Palpitațiile de sarcina sunt foarte frecvente, mai ales în al treilea trimestru. Dacă sunteți însărcinată și aveți palpitații, discutați cu furnizorul de asistență medicală, mai ales dacă aveți o afecțiune cardiacă sau o altă afecțiune care ar putea fi asociată.

 

5. Aritmie- Acum există o diferența între o palpitatie (o schimbare trecătoare a bătăilor inimii) și o aritmie, bătăi ale inimii care sunt prea rapide sau prea lente pentru o perioada prelungită de timp. Unele aritmii pot duce la accident vascular cerebral și insuficientă cardiacă. Palpitațiile sunt simptomele pe care le puteți simții - fluturarea, bătaia și așa mai departe. Ritmul inimii va spune cât de repede va bate inima. Palpitațiile pot avea o serie de cauze care nu sunt motive de îngrijorare. Dar dacă aveți palpitații prelungite și ritmul cardiac este ridicat sau scăzut, ar trebuii să solicitați asistență medicală.

Pregătirea pentru întâlnirea cu medicul

Dacă aveți palpitații cardiace cu dificultăți severe de respirație, dureri în piept sau leșîn, solicitați asistență medicală de urgență. Dacă palpitațiile sunt scurte și nu există alte semne sau simptome îngrijorătoare, faceți o programare pentru a va consulta medicul.

Un furnizor de servicii medicale poate ajută la determinarea dacă palpitațiile sunt inofensive sau un simptom al unei afecțiuni cardiace mai grave. Este posibil să fiți îndrumat către un medic specializat în boli de inima (cardiolog).

Iată câteva informații care să va ajute să va pregățiți pentru programare:

• Ce poți să faci- Când faceți programarea, întreabă dacă trebuie să faci ceva în avans, cum ar fi să-ți restrictionezi dietă.

• Facei o lista cu: Simptomele dvs., inclusiv cele care par să nu aibă legătură cu palpitațiile inimii și când au început; Informații personale cheie, inclusiv antecedente familiale de boli de inima, aritmii, accident vascular cerebral, hipertensiune arterială sau diabet, precum și stres major sau schimbări recente în viață ta; Toate medicamentele, vitaminele și suplimentele pe care le luați, inclusiv dozele.

 

• Întrebări pe care să le adresați furnizorului dvs. de servicii medicale.

• Luați împreună un membru al familiei sau un prieten, dacă este posibil, pentru a va ajută să va amintiți informațiile care vi s-au oferit.

SURSA