MENIU

Cauza incendiilor de vegetaţie din Grecia, anunţată de autorităţi. Nou bilanţ: 88 de morţi

Cauza incendiilor de vegetaţie din Grecia. Autorităţile au făcut anunţul oficial

Departamentul de incendii din cadrul Serviciului de pompieri (DAEE) a anunţat sâmbătă că, principala cauză a încendiilor de vegetaţie, în urma cărora cel puţin 88 de persoane au murit, este neglijenţa, relatează site-ul ekathimerini.com.

Nikos Toska, adjunct al ministrului Apărării de la Atena, a declarat vineri că există indicii şi semne că incendiile devastatoare de vegetaţie din Grecia au fost declanşate intenţionat.

Românii sunt avertizaţi, în Grecia vin ploi şi furtuni, după incendiile devastatoare

În pofida afirmaţiilor, DAEE a informat că, investigaţia demarată în Daou Pendeli, locul din care s-au răspândit incendiile, arată că, cel mai probabil vina aparţine unui localnic.

Potrivit unei surse, identitatea vinovatului este cunoscută de autorităţi. Acesta ar fi pornit un foc pentru a arde lemn şi crengi.

Înainte şi după incendii. Cum arăta staţiunea Mati luna trecută, înainte de dezastru

Aceeaşi sursă susţine că suspectul ar fi încercat să acopere focul cu pietre şi să îl stingă cu apă, scrie mediafax.ro.

Nou bilanţ: 88 de morţi

Bilanţul incendiilor care au devastat regiunea de coastă din apropiere de Atena la începutul acestei săptămâni a crescut la 88 de morţi.

Cea de-a 88-a victimă, o femeie în jur de 40 de ani, a murit la spitalul unde era tratată pentru arsuri şi unde mai sunt internate şi alte victime ale incendiului, în stare gravă.

Anunţ devastator din Grecia, numărul morţilor a crescut


Mai multe articole despre:
incendiu Grecia foc cauză Incendiu Grecia