MENIU

Câți români au DESCĂRCAT pașaportul digital COVID până acum și ce OPȚIUNI au cei care nu au acces la internet

Pașaport vaccinare anti-Covid

Aproape 750.000 de români și-au descărcat certificatele digitale, iar cele mai multe documente sunt pentru cei care s-au vaccinat împotriva COVID-19. Mai mult, românii care nu au acces la internet și au nevoie de certificatul verde european pot cere ajutorul medicilor de familie sau celor de la DSP-urile din țară, relatează Realitatea PLUS. 

Datele oficiale arată că în prima săptămână de când a fost lansată platforma din care românii își pot descărca certificatul digital de vaccinare, aproximativ 750.000 de oameni au optat pentru descărcarea pașaportului de vaccinare. Dintre acestea, peste 96% dintre aceștia au solicitat emiterea certificatului COVID-19 care atestă vaccinarea. Restul, respectiv 4%, au solicitat atestarea faptului că au trecut prin boală sau că dețin un test negativ. 

Specialiștii au găsit soluții și pentru cei care nu au acces la internet dar care au nevoie, totuși, de acest certificat de vaccinare. Ei pot apela, astfel, la medicii de familie și la DSP-urile din țară, care pot emite aceste certificate.

Pașaportul COVID poate fi prezentat la vamă atât în format fizic, cât și pe telefon.