MENIU

Câți elevi vor face școală online din cauza intrării localităților în scenariul roșu. Anunțul Ministerului Educației

Sursa foto: Arhivă

Un număr de 54 de localități vor avea rata de incidență de peste 6 la mia de locuitori, fapt ce îneamnă că peste 17.000 de elevi vor face școală online. În total 128 de școli vor fi închise.

,,Vineri este ziua în care la nivelul fiecărui judeţ, la nivelul Comitetelor Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă, se decid scenariile de funcţionare pentru săptămâna următoare.

În urma datelor primite, avem un număr de 54 de localităţi cu rata de incidenţă peste 6, iar din analizele noastre rapide din ultimele două ore asta înseamnă 128 de unităţi de învăţământ şi 17.106 elevi care vor învăţa în sistem online pentru întreaga durată a săptămânii viitoare, cu excepţia situaţiei în care într-una din localităţi s-ar institui starea de carantină, acolo decizia se ia de îndată. Altfel, indiferent de rata de incidenţă din cursul săptămânii viitoare,  aceste unităţi şcolare vor funcţiona în sistem online”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Educației, Sorin Ion, vineri, într-o conferinţă de presă.

Vinerea trecută, doar 13 localități au avut rata de incidență peste 6 la mia de locuitori.

Pentru a intra în scenariul 2, incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 6/1.000 de locuitori până la instituirea stării de carantină la nivelul localității:

– a) Participarea zilnică cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor antepreșcolarilor, preșcolarilor și a elevilor din învățământul special, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție;
– b) Participarea zilnică, în sistem on-line, a tuturor elevilor, cu excepția celor din învățământul special.