MENIU

Câţi ani de puşcărie riscă generalul Gabriel Oprea

Câţi ani de puşcărie riscă generalul Gabriel Oprea

Fostul vicepremier Gabriel Oprea este acuzat că a folosit abuziv coloanele oficiale iar sefa DNA cere Senatului, prin Parchetul General, aviz pentru punerea sub acuzare a generalului.

Ziarulring.ro a încercat să afle cât ar putea risca generalul magistrat dr. Gabriel Oprea dacă va fi pus sub acuzare, trimis în judecată şi, în cele din urmă, condamnat.

Stând de vorbă cu mai mulţi jurişti de marcă, ne-am oprit la declaraţia avocatului Artin Sarchizian, care spune: "În cel mai negru scenariu, pentru cele două infracţiuni de abuz în serviciu, ţinând cont şi de aplicarea art. 132 din Legea nr. 78/2000 (n.r. - Legea anticorupţie), care sporeşte cu o treime fiecare pedeapsă, putem spune că generalul Gabriel Oprea ar putea primi un maximum de 12 ani şi 4 luni de pedeapsă".

Este foarte posibil ca, la aceşti 12 ani şi 4 luni să se mai adauge şi o treime din pedeapsa prevăzută pentru posibila ucidere din culpă a subofiţerului aflat în coloana oficială, ceea ce ar însemna că generalul Oprea ar risca... peste 15 ani de puşcărie!

Mai multe articole despre:
închisoare condamnare Gabriel Oprea