MENIU

Câteva sfaturi care reduc riscul cancerului de prostată

Nu există nici o strategie demonstrata de prevenire a cancerului de prostata, dar riscul poate fi redus cu o alimentație sănătoasă și exercitii fizice. Există dovezi că alegerea unei diete sanatoase, saraca in grasimi si bogata in fructe si legume, scade probabilitatea dezvoltarii acestei boli.

Produsele alimentare care conțin grăsimi sunt carnea, nucile, uleiurile, laptele și brânza. Reducerea lor are și alte beneficii dovedite, cum ar fi faptul că ajuta la controlul greutatii si la funcționarea bună a inimii. Sunt de preferat grasimile vegetale.

Uleiul de măsline poate fi folosit la gătit, în loc de unt sau unsoare, iar in salata, un adaos de nuci sau semințe poate suplini gustul branzeturilor. Creșteți cantitatea de fructe si legume, ele sunt pline de vitamine si substante nutritive care reduc riscul de cancer de prostata.

Mâncați semințe de in, dar și pește gras, cum ar fi somonul, tonul și heringul. Conțin acizi grași omega-3, care reduce de asemenea riscul de cancer de prostata. Totodată, cercetările arată că produsele lactate mai putine scad probabilitatea îmbolnăvirii. Un indice de masă corporală mai mic are același efect, deci exercitiile fizice, chiar si 5 minute pe zi, pentru inceput, îndepărtează maladia.

Amintiti-va ca miscarea are multe alte beneficii de sanatate, reducând atât riscul altor forme de cancer in afara de cel de prostata, dar si pe al celor de inima. Dacă nu faceți niciun fel de sport, inainte de a incepe, discutati cu medicul, pentru a vă indica ce tip de exercitii sa faceti, in functie de starea generala de sanatate.

Ceea ce puteti face si singuri este să parcați mașina, pentru inceput, la 20 de metri față de locul unde o lăsați în mod curent. Veți ajunge, cu ajutorul unui specialist, la 30 de minute de exercitii fizice de doua, trei ori pe saptamana. Iar asta se va repercuta in mod fericit asupra starii dumneavoastra generale.

Sportul creste secretia de hormoni ai placerii, iar asta vă va da mai mult avant sa aveti incredere ca puteti tine boala la distanță. Nu in ultimul rand, gasiți, in fiecare sfarsit de saptamana, o jumatate de ora pentru o plimbare in padure sau in parc, pentru aer curat. Iubiti cu voce tare natura! Va face bine!

Mai multe articole despre:
fresh refresh