MENIU

Câteva obiceiuri care vă feresc de afecțiunile cardiovasculare

Se știe că este mai ieftin să previi, decât să tratezi. În absența unor campanii publice de informare despre necesitatea unui regim de viață sănătos sau al unor acțiuni concrete care să scadă incidența unor maladii grave, dar mai ales scumpe, iată câteva date relevante publicate de Jurnalul Asociației americane a Inimii.

 Și asta deoarece unele dintre cele mai costisitoare suferințe sunt cardiovasculare. Dacă faceți mișcare, mâncați corect și respectați câteva reguli prietenose cu inima, probabilitatea de a ajunge la spital cu afecțiuni cardiace este minimă. Unde mai puneți că salvați banii pe care statul îi găsește greu prin buzunare, și al căror volum crește alarmant, din cauza obiceiurilor noastre nesănătoase.

Cercetările sugerează că aproximativ 70% din toate bolile de inimă ar putea fi prevenite dacă oamenii ar reduce factorii de risc care țin de ei. Dacă populația predispusă, din cauza riscului cardiovascular, la incidente medicale, fumează cu circa 40% mai puțin, în privința exercițiilior fizie încă mai există mult de lucru. Aproape un sfert dintre adulți sunt inactivi, deși sportul este un instrument remarcabil de prevenție.

Nu trebuie să cheltuiți mult, să faceți abonamente costisitoare la sală sau să cumpărați aparate moderne. Investiți într-o pereche decentă de pantofi de sport și credeți-ne pe cuvânt: un adult inactiv care începe să meargă pe jos de două ori pe săptămână timp de 20-30 de minute îndepărtează semnificativ riscul de inima sa. A deveni activ are avantajul suplimentar de a vă ajuta să scădeți în greutate, să reduceți nivelul de zahăr din sânge, să controlați tensiuniea arteriala și nivelul de colesterol. De asemenea, exercitiile ajuta la ameliorarea stresului, care este un alt factor critic, insa subapreciat, pentru bolile de inima.

Stresul emoțional din cauza problemelor de muncă, de familie sau financiare este obișnuit și adesea inevitabil. Dar strategii gratuite ca exercițiul fizic și meditația pot ajuta oamenii să-și gestioneze mai bine stresul. Pe urmă, asigurați-vă că sunteți ținuți la curent cu campaniile de vaccinare împotriva gripei, de pildă, sau împotriva altor afecțiuni care pot agrava bolile de inimă. Nu în ultimul rând, rețineți că o dietă care include fructe, legume, cereale integrale, produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi, carne de pasăre, pește și nuci, dar și eliminarea zahărului alb din alimentație vă prelungesc viața.

 
Mai multe articole despre:
fresh refresh