MENIU

Câte zile libere au mai rămas în acest an

Zile libere rămase în 2016

În acest an, salariații cu program obișnuit mai pot să se bucure de doar trei zile nelucrătoare de sărbătoare legală, conform legislației muncii. Prima dintre ele va fi chiar în această lună, iar celelalte două vor fi în decembrie.

Astfel, angajații vor sta acasă pe 30 noiembrie, ziua în care este sărbătorit Sfântul Andrei, deoarece aceasta pică miercurea. Apoi, următoarea zi liberă legală este 1 decembrie - Ziua Națională a României, ce pică joia.

În fine, ultimele două zile de sărbătoare legală ale anului sunt prima și a doua zi de Crăciun, însă din moment ce 25 decembrie pică duminica, salariații vor primi liber doar pe 26 decembrie.

În acest an, angajații s-au bucurat de timp liber pe 1 ianuarie (din moment ce a doua zi a anului a picat sâmbăta), pe 2 mai (din moment ce prima zi de Paște și Ziua Muncii s-au suprapus într-o duminică), pe 20 iunie (din moment ce prima zi de Rusalii a fost duminica) și pe 15 august.

Începând de anul viitor, lista liberelor legale va fi mai lungă, deoarece recent a fost introdusă în Codul muncii data de 24 ianuarie - Ziua Unirii Principatelor Române, potrivit avocatnet.ro. Totodată, la președintele țării se află la promulgare un proiect de lege ce prevede că și 1 iunie - Ziua Copilului va fi zi liberă pentru angajați, însă aceasta încă nu este o certitudine.

Mai multe articole despre:
zile libere