MENIU

Câte școli din țară fac doar cursuri online, la o săptămână de la deschidere. Anunțul Ministerului Educației

În peste 300 de unități de învățământ se fac doar cursuri online

Numărul unităților de învățământ în care cursurile se desfășoară conform scenariului 3, respectiv cu participarea elevilor doar la cursuri online, a ajuns la 305. Datele prezintă situația de luni, de la 12:00, precizează ministerul. 

12.945 de unităţi de învăţământ desfăşoară cursuri în Scenariul 1 - cu participarea faţă în faţă a preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, 4.406, după scenariul 2. Acest scenariu presupune participarea zilnică a preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, respectiv revenirea parţială, prin rotaţie, a celor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu.

Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către Direcțiile de Sănătate Publică și Institutul Național de Sănătate Publică, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ. Criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv numărul total al cazurilor noi din ultimele două săptămâni raportat la 1.000 de locuitori, amintește ministerul.

Mai multe articole despre:
ministerul educatiei cursuri online