MENIU

2016 negru. Câte miliarde au pierdut într-o singură zi cei mai bogați 5 pământeni

Cei mai bogați oameni de pe Planetă

Anul 2016 a debutat cu stângul pentru cei mai bogați oameni ai lumii.

Luni, 4 ianuarie, în prima zi de tranzacționare pe burse, piață de capital din China a înregistrat o scădere accentuată, fapt care a șters câteva miliarde de dolari din conturile celor mai bogați oameni ai lumii.

Mai exact, e vorba de 82,4 miliarde de dolari, transmite Gulf News. Suma reprezintă pierderile înregistrate, luni, de cei mai bogați 400 de oameni ai lumii, prezenți în clasamentul Bloomberg Billionaires Index, după ce bursa din China a înregistrat un recul de 7%, fapt ce a tras în jos și celelalte piețe de capital, inclusiv din România.

Cei care se află în top 5 au pierdut nu mai puțin de 8,7 miliarde de dolari, scrie Ziare.com. Cine a pierdut cei mai mulți bani: fondatorul Amazon, Jeff Bezos, conduce în topul celor mai mari pierzători, cu 3,7 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg Billionaires Index, după ce acțiunile companiei au scăzut cu 5,8%. În prezent, averea să este estimată la 56 miliarde de dolari.

El este urmat de spaniolul Amancio Ortega, patronul Inditez, care a pierdut 2,5 miliarde de dolari, mai scrie sursa citata.

Americanul Warren Buffett, mexicanul Carlos Slim și cofondatorul Microsoft Bill Gates au înregistrat pierderi cumulate în valoare de 2,5 miliarde de dolari.

Mai multe articole despre:
miliardari bogaţi milionari