MENIU

Cătălin Tolontan. Dezvăluiri cutremurătoare din interiorul DNA

Plecarea în bloc procurorului Alexandru și a celor doi ofițeri judiciari, Gheorghe și Morari, nu este legată de Gala Bute, susțin mai multe surse, ci de ”cîrtița” din DNA prin care la Viorel Hrebenciuc au ajuns informații legate de urmărirea sa, scriu Cătălin Tolontan, Mirela Neag și Marius Mărgărit, pe tolo.ro.

Ce începe bine se termină rău. Ce începe cu vase de WC se termină și mai rău.

În februarie 2006, Adrian Năstase plîngea într-un birou din DNA, unde îi zîmbeau încrezători procurorul Alexandru și ofițerul judiciar Morari.

În septembrie 2014, Mariana Alexandru părăsea biroul din DNA cu lacrimi în ochi, însoțită, la cîteva zile, de ofițerii judiciari Constantin Morari și Gabriel Gheorghe.

Între cele două date s-a închis o lume.

“Procurorul lui Băsescu”

Acum 9 ani, cînd DNA investiga afacerile lui Adrian Năstase cu importuri chinezești, procurorul Mariana Alexandru era privită drept “omul lui Traian Băsescu”. Printre bideuri și brazi de Crăciun sosiți de la Beijing în containere, primul care a caracterizat-o astfel pe Alexandru a fost chiar Năstase.

“A fost o mizerie și pot să vă spun că procurorul care m-a chemat prima dată la audieri avea în birou, pe perete, toate volumele din Dosarul Flota – era Mariana Alexandru. Iar la al doilea termen la care m-au chemat acolo, deja dispăruseră dosarele Flota și începuseră să se adune dosarele mele”, povestește fostul prim-ministru pentru siteul lumeajustitiei.ro.

Mai multe, pe tolo.ro.

Mai multe articole despre:
DNA procurori Cătălin Tolontan