MENIU

Cătălin Predoiu, despre imaginile în care Horodniceanu ameninţă poliţiştii: „Nu e în regulă ce s-a întâmplat acolo”

Cătălin Predoiu - ministrul Justiției

Ministrul Justiţiei - Cătălin Predoiu a vorbit despre imaginile în care vicepreşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) Daniel Horodniceanu ameninţă poliţişti. El spune că nu este în regulă ce s-a întâmplat acolo şi că abordarea a fost greşită.

 „Domnul procuror Horodniceanu, vicepreşedinte CSM, a dat astăzi o declaraţie în care arată că a înţeles că a procedat greşit în respectiva situaţie, că regretă acest lucru, s-a lăsat provocat. (...) E regretabil contextul, cum a spus şi dânsul e regretabilă atitudinea, e greşită evident de la început până la sfârşit, dar este important că a realizat acest lucru. Şi-a manifestat regretul faţă de cele întâmplate. Cred că corect să spunem şi acest lucru. (...) Subscriu la cea ce a spus domnul Horodniceanu însuşi, nu e în regulă ce s-a întâmplat acolo, abordarea a fost greşită. Cea mai bună cale într-o astfel de situaţie să raţionezi pe unde ai greşit, ce ai greşit, să recunoşti acest lucru şi să îţ exprimi un regret, preferabil sincer”, a declarat ministrul Justiţiei.

„Aceste aspecte dacă dânsul crede că e cazul ca să fie lămurite trebuie lămurite până la capăt care e tot contextul şi chiar dacă dacă dânsul nu crede acest lucru cred că ar trebui lămurite. Aş invoca şi declaraţia preşedintelui Consiliului Superior al Magistraturii, care a spus că va analiza această situaţie. Dar un prim pas de echilibrare a întregii poveşti în sensul bun al cuvântului a fost declaraţia aceasta pe care e bine că dânsul a făcut-o şi a precizat că a înţeles că nu ăsta este un comportament normal într-o astfel de situaţie”, a explicat Cătălin Predoiu.

Mai multe articole despre:
horodniceanu csm procuror politie predoiu