MENIU

Cătălin Predoiu, atac subtil la șefa Parchetului European - Codruța Kovesi vrea finalizarea anchetei în dosarul în care e acuzată de abuz în serviciu

Cătălin Predoiu - ministrul Justiției

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, atac subtil la șefa Parchetului European, Laura Codruța Kovesi. Predoiu a reacționat la ultimatumul impus de instanță pentru ca procurorii să termine ancheta în dosarul în care Kovesi e acuzată de abuz în serviciu și spune că nu trebuie sacrificat actul procesual pentru celeritate. 

„Din câte știu, s-a lucrat la acest dosar prin doi procurori care s-au succedat. Unul s-a pensionat sau, în orice caz, a ieșit din atribuția de a procesa dosarul. Și acum lucrează un alt domn procuror sau doamnă procuror – nu știu exact. Trebuie să parcurgă, trebuie să studieze.

Nu vreau să spun că trebuie ignorată hotărârea Înaltei Curți. Sunt de acord cu dumneavoastră că această hotărâre trebuie dusă la îndeplinire cât mai rapid cu putință, dar nu cu prețul sacrificării calității actului procesual. E nevoie de celeritate, ceea ce am subliniat și eu procurorilor”, a spus Cătălin Predoiu.

Mai multe articole despre:
kovesi dosar inalta curte proces predoiu