MENIU

Cătălin Drulă îl apără pe Vlad Voiculescu în dosarul vaccinurilor: "E un malpraxis judiciar" - Ce spune despre Clotilde Armand

Catalin Drula

Cătălin Drulă, președintele USR, a făcut mai multe declarații despre problemele cu care se confruntă partidul condus de el. Politicianul a fost prezent în cadrul emisiunii Culisele Puterii + 1 de la Realitatea PLUS cu Nicoleta Cone și Miron Mitrea.


Cătălin Drulă a comentat la Realitatea PLUS situația colegului său de partid, Vlad Voiculescu, și a explicat de ce consideră că acesta e nevinovat:

"Uniunea Europeană a comandat aceste vaccinuri, nu România. Dozele repartizate fiecărei țări sunt bazate pe populația acelei țări. Nu a ales nici Iohannis, nici Cîțu, nici Voiculescu, nici Mihăilă.

Toate țările au participat în același mecanism. Comisia Europeană a cumpărat aceste vaccinuri și le-a distribuit. În total, în România, până în ziua de azi, date care sunt și la procurori, s-au luat doar 35 de milioane de doze, dintre care 75% dintre doze sunt folosite, fie că sunt administrate, o mică parte revândute. S-au distrus în total 9 milioane de doze. Germania a distrus 200 de milioane de doze pentru că vaccinarea nu a mai mers bine.

Acest dosar este un malpraxis judiciar", a explicat Drulă.

Întrebat de ce în cazul Elenei Lasconi în momentul în care a izbucnit un scandal politiciana a fost îndepărtată de pe listele de la europarlamentare, iar în cazul lui Vlad Voiculescu nu s-a întâmplat același lucru, Cătălin Drulă a evitat un răspuns concret:

"Mă interesează construcția pe care o facem anul viitor pentru a câștiga toate rundele de alegeri. Doamna Lasconi își continuă munca pe care o are la Câmpulung, e o poveste închisă pentru noi la USR. Vrem să formăm acest pol de dreapta pentru că trebuie oprită această guvernare. Eu nu pot să comentez ambițiile personale, politicienii au ambiții personale", a spus Drulă despre zvonul că Elena Lasconi și-ar dori o candidatură la prezidențiale.

Cătălin Drulă i-a luat apărarea și lui Clotilde Armand, primărița de la Sectorul 1:

"Ce pot să vă spun este că doamna Clotilde este un primar tenace, este o femeie care nu se lasă ușor și care are parte de o opoziție dusă la extreme. USR are mulți primari, trebuie să lucreze cu consilii locale și sunt blocați. Ceea ce fac domnul Burduja și domnul Manole frizează ridicolul", a încheiat Cătălin Drulă.

Mai multe articole despre:
catalin drula clotilde armand