MENIU

Cătălin Drulă a vorbit cu Bruxelles despre proiectele de infrastructură ale României - Anunțul, făcut înaintea celui oficial după ședința de la Cotroceni pe PNRR

Cătălin Drulă a vorbit cu Bruxelles despre proiectele de infrastructură ale României Foto: Facebook.com

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, anunță că a discutat deja despre proiectele de infrastructură pe care România dorește să fie finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Anunțul a fost făcut înainte ca primul ministru sau participanții la ședința de la Cotroceni pe proiectele pentru PNRR să facă declarații oficiale.

Ministrul transporturilor a avut discuții despre proiectele pentru PNRR cu comisarul pentru Digitalizare Margrethe Vestager și cu Adian Vălean, comisarul pentru Transporturi.
 
„Am avut o întâlnire foarte productivă cu doamnele comisar Adina Vălean și Margrethe Vestager. Le mulțumesc amândurora pentru sprijinul acordat priorităților României din domeniul transporturilor și, cu precădere, proiectelor ce le dorim finanțate prin PNRR.
 
Am discutat aplicat despre:
+ Autostrada A7: Ploiești - Pașcani;
+ Autostrada A8: Tg. Mureș - Miercurea Nirajului și Leghin - Pașcani;
+ Autostrada A3: Nădășelu - Poarta Sălajului;
+ Autostrada A1: Marginea - Holdea.
Sunt proiecte mature și adaptate vremurilor noastre, prevăzute cu perdele forestiere și stații electrice de încărcare.
Infrastructura din România are nevoie urgentă de dezvoltare modernă și echitabilă între regiuni, iar PNRR este o sursă vitală de finanțare pentru țara noastră.
Privesc cu încredere către finalizarea negocierilor dintre România și Comisia Europeană și mărturisesc că sunt nerăbdător să ne apucăm de construit”, a scris Cătălin Drulă pe Facebook..

Anunțul ministrului Transporturilor a venit înaintea unor declarații oficiale după încheierea ședinței de la Cotroceni a președintelui Klaus Iohannis pe tema proiectelor ce trebuie prezentate Comisiei Europene, până la sfârșitul lunii aprilie, pentru a beneficia de cele peste 30 de miliarde acordate de forul comunitar pentru revenirea statelor membre din criza COVID-19.

La ședința de luni cu președintele Klaus Iohannis au participat premierul Florin Cîțu, vicepremierii Dan Barna și Kelemen Hunor, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, și Ludovic Orban, președintele PNL și al Camerei Deputaților.

Citește și Ședință cu scântei la Cotroceni pe tema Planului Național de Redresare și Reziliență. Surse: Florin Cîțu va merge la Bruxelles