MENIU

CÂT de mulți români au cerut deja certificatul verde COVID-19 - Anunțul autorităților despre importanța dozei booster

CÂT de mulți români au cerut deja certificatul verde COVID-19

Românii au deja peste 3,5 milioane de certificate de vaccinare. Cererea pentru eliberarea documentului ce atestă vaccinarea sau testarea anti-COVID-19 este în creștere, a anunțat, marți, medicul Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, vicepreședinte al Comitetului național de coordonare a vaccinării anti-COVID-19.

Un număr de 3.603.264 de certificate de vaccinare anti-COVID au fost generate până luni, la ora 10.00, a anunţat, marți, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu, vicepreşedinte al CNCAV.

"Până pe 27 septembrie, la ora 10.00, au fost generate 3.603.264 de certificate. În general, raportul se păstrează acelaşi - 94% aproximativ certificate eliberate pentru atestarea vaccinării.

În ultima săptămână au fost eliberate 650.000 de certificate, ceea ce reprezintă o creştere semnificativă. Pe certificatul de vaccinare este menţionată efectuarea dozei a treia, însă nu este necesară efectuarea dozei a treia pentru a fi consideră ca schemă completă de vaccinare. Certificatul digital european îl vom putea folosi în continuare şi vom putea avea, ne vom putea bucura de toate beneficiile actuale menţinând în continuare două doze de vaccin", a precizat Baciu, marţi, într-o conferinţă de presă.

Reamintim că Certificatul Verde European COVID, cunoscut și sub denumirea de „certificat verde COVID”, „certificat digital european” sau „pașaport de vaccinare”, este deja obligatoriu pe teritoriul României pentru accesul la evenimente (publice sau private), intrarea în restaurante, baruri ori terase, pentru intrarea în cinematografe, la conferințe, cursuri sau workshop-uri ori la competiții sportive organizate în localitățile unde rata de infectare a populației a trecut de 3 la mie în ultimele 14 zile. 

Vezi care sunt PAȘII pentru a descărca certificatul COVID - AICI. Descarcă Certificatul verde COVID