MENIU

Cât de des te dai cu ojă? Chimicalele din care este făcută îţi pot afecta sănătatea

<p>C&acirc;t de des te dai cu ojă? Chimicalele din care este făcută &icirc;ţi pot afecta sănătatea</p>

Dacă te dai prea des cu ojă, sănătate ta ar putea avea de suferit. Acest produs cosmetic conţine anumite chimicale care pot determina apariţia unor probleme de fertilitatea şi cancer, atrag atenţia oamenii de ştiinţ

Fie că este vorba de o manichiură franţuzească clasică, de manechiura moon sau de o ojă mată, majoritatea femeilor nu ies din casă fără să aibă unghiile făcute.

Dr Thu Quach, epidemiolog în cadrul Universităţii Standford şi Cancer Prevention Institute of California, spune că oja şi lacul de unghii conţin anumite chimicale toxice care prezintă mari riscuri pentru sănătatea femeilor.

Toluenul, formaldehida şi dibutil-ftalat-ul se numără pe lista substanţelor din care este făcută oja şi sunt cunoscute ca "trio-ul toxic". Expunerea îndelungată la ele poate avea efecte negative asupra sistemul nervos şi a hormonilor. În plus, numele lor a fost asociat de multe ori cu cancerul şi cu problemele de fertilitate, scrie dailymail.co.uk.

Toluenul este un solvent incolor, insolubil şi inflamabil, destul de des folosit în fabricare ojelor, pentru că ajută culoare să fie uniformă.

Această substanţă poate afecta sistemul nervos şi poate cauza infetilitate.

Formaldehida este cancerigenă, fiind utilizază ca agent de întărire şi de dezinfectare, iar dibutil-ftalat, care oferă vâscozitate, a fost de asemenea asociat cu probeleme de reproducere.

Mai multe articole despre:
sănătate cancer ojă lac de unghii infetilitate