MENIU

Cât de benefică este drojdia de bere și ce boli poate trata. Iată ce arată studiile!

Răcelile și bolile infecțioase se tratează eficient cu drojdie de bere. Iată cum trebuie să o consumi!

Terapia cu drojdie de bere are efect revigorant asupra sistemului nervos, combătând depresiile și tulburările psihice. De asemenea, celor care suferă de Parkinson sau Alzheimer se recomandă o cură de două săptămâni. În aceste săptămâni se administrează patru lingurițe pe zi.

Cura cu drojdie de bere este eficientă și în tratarea psoriazisului. În acest sens, se face o cură de 30 de zile (3 lingurițe pe zi).

Potrivit frunza-verde.ro, consumul de drojdie de bere scade nivelul colesterolului "rău" și combate hipertensiunea, doi dintre factorii majori implicați în apariția bolilor de inimă. Bolnavii cardiaci trebuie să consume periodic suplimente alimentare pe bază de drojdie de bere. Doza zilnică este de 3 linguri de drojdie de bere care se administrează pe stomacul gol, dimineața, la prânz și seara.

Cura cu drojdie de bere este indicată și persoanelor anemice, dar și celor care au probleme de asimilare a mineralelor, în special magneziu și calciu. În acest caz, cura trebuie să dureze 21 de zile, administrând trei linguri pe zi înaintea meselor principale. Mai mult decât atât, terapia reglează și tulburările de coagulare a sângelui.

Diverse studii au dovedit că drojdia de bere este benefică și în tratamentul tumorilor maligne. La bolnavii care au urmat un tratament cu citostatice și au primit simultan și drojdie de bere (6 lingutițe pe zi), iradierea nu a avut efecte secundare atât de puternice ca la bolnavii care nu au consumat drojdie în timpul tratamentului clasic.