MENIU

Cât costă să ţii UN COPIL LA GRĂDINIŢĂ. Părinţii împovăraţi cu zeci de taxe

<p>GRĂDINIŢĂ CU PROGRAM DE &Icirc;NCASĂRI</p>

60 de lei pentru fondul grădiniţei, 50 de lei la Asociaţia de părinţi, câte trei lei săptămânal pentru materiile opţionale şi alţi bani pentru pază sau cadouri. Acestea sunt doar câteva dintre sumele cerute părinţilor de conducerea unei grădiniţe din Braşov. În plus, oamenii spun că au cumpărat şi scaune, pătuţuri şi lenjerii, tot din banii lor. Nu doar părinţii sunt revoltaţi, ci şi un cadru didactic. Inspectoratul şcolar va demara o anchetă.

Părinţii sunt informaţi încă de la începutul anului şcolar câţi bani trebuie să aducă. "9 lei pe zi mâncarea, un fond de clasa de 50 de lei, un fond de asociaţie de părinţi de 60 de lei pe an, plus diverse, depinde, dacă este Paştele, 1 martie, diverse valori, cadouaşe, pentru educatoare, pentru directoare", a spus un părinte. 

Banii sunt înmânaţi cadrelor didactice, apoi ajung la directoare. Asupra părinţilor care întârzie cu plata se fac presiuni.
"Suntem obligaţi să facem liste cu părinţii restanţieri pe care o afişăm la uşa clasei şi să le atragem atentia parintilor de fiecare dată când vin după copii", a spus o educatoare. "Am avut o şedinţă în luna decembrie la care ni s-a spus că, dacă nu vom plăti primă rată măcar din asociaţia părinţilor, copilul nostru nu va beneficia de pacheţelul de dulciuri care ni-l oferă gradiniţa". Directoarea nu recunoaşte nimic.

 "Nu este adevărat! Deci orice fond primit de la părinţi s-a pornit de la părinţi, deci părinţii iau iniţiativă. Iar pe fondul prăinţilor, care nici nu e un fond, e o cotizaţie, este problema părinţilor", a spus directoarea.

Primăria Braşov a alocat, anul trecut, grădiniţei numărul 34 aproape 35.000 de lei pentru dotări şi reparaţii.