MENIU

Cât costă o noapte de cazare în buncărul lui Hitler

<p>Buncărul lui Hitler, vizitat anual de 200.000 turişti</p>

Vizuina Lupului, locul în care dictatorul german Adolf Hitler şi-a petrecut peste 900 de zile în prima parte a celui de-al Doilea Război Mondial, a devenit o atracţie turistică pentru cei care vizitează Polonia.

Situat la circa 200 de kilometri nord de capitala Varşovia, Vizuina este şi este construcţia în care colonelul von Stauffenberg a plănuit în 1944 asasinarea Fuhrerului, ecranizată ulterior în filmul "Operaţiunea Valkyria".

O vizită în Vizuina Lupului costă echivalentul a 15 lei, în timp ce preţul pentru o noapte de cazare variază între 80 şi 170 de lei, potrivit Business Magazin.

Hitler a construit Vizuina Lupului în locurile preferate altădată de aristocraţii din Prusia, ca sediu strategic pentru frontul de est şi, pentru discreţie, l-a înconjurat de păduri. 

Buncărul militar din Polonia de nord-est unde ofiţerii armatei germane au încercat să-l asasineze pe Adolf Hitler în 1944 a fost deschis publicului ca muzeu la finalul anului 2012, după ce anterior putea fi vizitat doar de pasionaţii de paintball şi olărit.

Cruzimea din ce în ce mai mare a regimului nazist l-a şocat pe tânărul colonel Claus von Stauffenberg care a decis, după ce şi-a pierdut un ochi, mâna dreaptă şi două degete de la mâna stângă luptând în nordul Africii în Divizia 10 Panzere, să conceapă operaţiunea Valkyria, menită să îl înlăture pe Hitler.

Mai multe articole despre:
costuri buncărul lui Hitler