MENIU

Casele noi vor fi OBLIGATE prin lege să aibă stații de încărcare pentru mașinile electrice. În ce țară a fost luată această decizie

Statie electrica FOTO: Shutterstock

Guvernul Marii Britanii a anunțat că, începând din 2022, fiecare locuință nou construită (casă, bloc) va avea obligatoriu și stație de încărcare pentru mașinile electrice. Aceeași lege va obliga supermarket-urile și clădirile de birouri să aibă o astfel de stație de încărcare, scrie BBC.co.uk.

Până în 2030, guvernul Marii Britanii vrea să interzică vânzarea de mașini cu motoare termice. Pentru asta, autoritățile sunt pregătite să investească aproape 600 de milioane de euro în infrastructura de încărcare a vehiculelor  electrice. În prezent, Marea Britanie are aproximativ 25.000 de puncte de încărcare.

Numărul acesta va crește substanțial, începând chiar din 2022. Guvernul a anunțat că, de anul viitor, fiecare locuință nou construită (casă sau bloc) va fi obligată prin lege să aibă stație de încărcare pentru mașinile cu zero emisii. 

Mai mult, supermarket-urile, clădirile de birouri și clădirile care trec prin renovări majore vor fi și ele obligate să instaleze stații de încărcare.

În acest fel, guvernul anticipează că vor fi instalate până la 145.000 de puncte de încărcare în fiecare an. Pentru a putea interzice vânzarea mașinilor cu motoare termice, până în 2030 Marea Britanie ar trebui să aibă 250.000 de puncte de încărcare.

Prim-ministrul Boris Johnson vede această lege ca fiind un mare pas înainte, dar opoziția ar vrea, printre altele, și măsuri care să facă mașinile electrice accesibile pentru familiile cu venit mic și mediu.

Mai multe articole despre:
case masini electric electrice hybrid