MENIU

Casa părintească a lui Arsenie Boca, scoasă la vânzare. Cât costă - FOTO

Casa părintească a lui Arsenie Boca şi terenul aferent, care se află în localitatea hunedoreană Vaţa de Sus, au fost scoase la vânzare încă de la începutul acestui an, pe un site de imobiliare, inițial pentru suma de 4 milioane de euro. Ulterior, preţul a fost redus la 3 milioane de euro, cu cât este vândută în prezent.

Casa natală a părintelui Arsenie Boca -  considerat cel mai mare duhovnic român -  se află pe Dealul Bujoara, din Munţii Zarandului, în localitatea Vaţa de Sus, judeţul Hunedoara.

Aici a copilărit până la vârsta de 12 ani. Până în urmă cu câţiva ani era un loc pustiu, unde se găseau câteva bordeie părăsite, dar popularitatea călugărului Arsenie a readus la viaţă aşezarea.

Căsuţa din lemn şi chirpici, cu pereţii acoperiţi de portretele de mari dimensiuni ale lui Arsenie Boca, păstrează o parte din mobilierul casei unde acesta s-a născut: un pat vechi de peste 100 de ani, o măsuţă şi o băncuţă, toate din lemn, scria „Adevărul” în urmă cu câţiva ani, potrivit Click.ro.

Această căsuţă, folosită şi ca şură, fusese lăsată în paragină. Apoi, terenul pe care se afla, inclusiv locul din apropiere unde a fost casa părintelui Arsenie Boca, a fost cumpărat de un preot timişorean, iar căsuţa a fost amenajată, pentru a putea fi din nou locuită.

Deşi drumul este greu până aici, tot mai mulţi oameni ajung pe Dealul Bujoara pentru a vedea unde s-a născut părintele.

Preotul a scos la vânzare casa şi terenul, în ideea că cine va cumpăra va putea dezvolta acolo o afacere profitabilă în turism, mai ales că întreaga suprafaţă are 8,5 hectare. Anunţul de vânzare a fost postat pe o pagină de profil a unei agenţii imobiliare din Cluj-Napoca.

Mai multe articole despre:
casa casa parinteasca arsenie boca vanzare