MENIU

Casa de vacanță a lui Putin costă cât un palat. Proprietatea are o fabrică de bere privată

Președintele rus, Vladimir Putin / Foto: Profi Media

Casa de vacanță a lui Vladimir Putin i-ar face invidioși și pe țarii Rusiei imperiale. De la bideuri care costă peste 10 mii de dolari fiecare, la podea de cea mai calitativă marmură, nicio cheltuială nu a fost cruțată pentru proprietatea de lux.

Informațiile au ieșit la iveală după ce presa străină a analizat o scurgere de mii de mailuri trimise de două companii de construcții din Rusia. Planșele, schițele și schemele de design interior au dezvăluit lucrarea la o "Garden House" cu nu mai puțin de șase dormitoare, scriu jurnaliștii de la The Guardian. 

Se pare că lucrările au început în 2021, iar proiectul a fost condus de o agenție rusă de design interior de înaltă clasă. Proiectul este pe măsură. Vila este împodobită în întregime cu pietre semiprețioase. Un perete despărțitor de sticlă separă marea sală de mese de o bucătărie profesională, iar la etajul al doilea se află chiar și o fabrică de bere privată.

Minunile proprietății nu se opresc aici. Există chiar și o cărare care coboară spre o cascadă naturală în lacul Ladoga. În trecut, cascada era o atracție turistică populară, dar astăzi este strict interzis accesul publicului.

Vladimir Putin neagă că ar fi adevăratul beneficiar al complexului, însă timp de două decenii președintele Rusiei a fost acuzat că a acumulat în secret o bogăție imensă. Proprietatea în sine este înregistrată pe numele unei companii numite Prime, deținute de un ong al oligarhului Iuri Kovalciuk, un apropiat al liderului de la Kremlin.