MENIU

Casa Albă transmite scuze oficiale agenției de informații GCHQ pentru acuzațiile de spionaj

Conform publicației britanice Daily Telegraph, Casa Albă a transmis un comunicat prin care își cere scuze oficial pentru zvonurile conform cărora, fostul președinte american, Barak Obama, s-a folosit de serviciile agenției de securitate GCHQ pentru a intercepta convorbirile lui Donald Trump pe timpul campaniei electorale.

Cartierul General al Comunicațiilor Guvernului din Marea Britanie a catalogat acuzațiile repetate venite din partea oficialilor americani drept „nonsensuri, complet ridicole și demne de a fi ignorate.”

O sursă din interiorul GCHQ a declarat publicației The Telegraph că „scuzele au venit direct de la ei (Sean Spicer, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, și generalul Herbert Raymond McMaster, consilier prezidențial pentru securitate națională – n.a.).

Altă sursă a declarat ziarului The Sun că „nu ne spionăm prietenii – printre care includem și Statele Unite-, deoarece respectăm Convenția celor Cinci Ochi, care ne interzice acest lucru. Acuzația este dincolo de limitele nebuniei, încât este greu de înțeles.”

Scandalul este pe cale să genereze o criză diplomatică fără precedent între SUA și Marea Britanie.