MENIU

Cartier din Atena, EVACUAT în urma unui incendiu - mai multe case au fost distruse. Temperaturile au atins 46 de grade Celsius

Incendiu Atena. Foto: captură YouTube

Panică în cartierul Varibombi de la periferia Atenei, marți. Locuitorii au fost evacuați după ce un incendiu a distrus mai multe case, în contextul în care țara se confruntă cu cel mai grav val de căldură din ultimele decenii.

Flăcările au cuprins mai multe case şi o zonă de camping, ajungând în piaţa centrală din Varibombi.

Până la momentul transmiterii știrii, nu există informații despre posibile victime. 

Marți, valul de căldură a atins cote maxime, temperaturile ajungând la 46 de grade Celsius. A fost un record din 1987, când o caniculă cu caracteristici similare a provocat, la sfârşitul lunii iulie, 1.300 de morţi.

De mai multe zile, pompierii se luptă pentru stingerea unui incendiu izbucnit în insula Rodos, și acolo fiind evacuate mai multe localități. 
În ultimele zile s-au produs incendii şi la nord de Peloponez şi în prefectura Ftiotida, din centrul Greciei, o zonă unde luni s-a înregistrat recordul de temperatură de 46,3, în localitatea Makrakomi.

După ce temperatura la sol a urcat în capitală până la 55 de grade, Acropola din Atena a anunţat că îşi scurtează programul cu trei ore şi va închide la 17:00.

Potrivit serviciului naţional de meteorologie, temperaturile se vor menţine ridicate întreaga săptămână, urmând să coboare ușor din weekend, potrivit Agerpres.