MENIU

Mircea Cărtărescu: Va fi o catastrofă dacă Iohannis e fel de slab ca Emil Constantinescu

Mircea Cărtărescu

Scriitorul Mircea Cărtărescu crede că președintele Iohannis are o șansă atât de mare încât nu-și poate permite s-o rateze.

"Președinția reprezintă viitorul, iar Parlamentul reprezintă trecutul. Este o falie între viziunea Parlamentului, care este o viziune a unor oameni ai trecutului, oameni care – cei mai mulți dintre ei – au participat la acest sistem ticolășit, această hidră a corupției, și care poate că și participă mai departe... Probabil că unii dintre cei din tabăra lui Băsescu au fost protejați și așa mai departe. Cu toate acestea, în principiu, independența justiției de aici vine, cred eu”, a spus Mircea Cărtărescu, potrivit Digi24.ro.

"„Această sabie este acum în mâna președintelui Iohannis. De el depinde foarte mult, de el depinde viitorul nostru, și aspectul nostru și în interior și în exterior. Aspectul de lume normală și civilizată. Este o șansă atât de mare încât președintele Iohannis nu-și poate permite s-o rateze. Dacă o va rata, dacă va arăta cum mulți se tem – la fel de slab ca președintele Constantinescu, să spunem – va fi o catastrofă pentru noi toți. Eu cred că în momentul acesta, cu toate că nu este fără îndoială un președinte perfect, nu se arată în cele câteva luni de când a venit, cu toate acestea eu cred că trebuie sprijinit de toate forțele democratice din România, pentru că este singurul care merită sprijinit sau cel puțin care nu și-a ratat această șansă până acum, pentru că partidele celelalte încă sunt partide amfibii, scufundate până la o înălțime sau alta în trecut", a subliniat scriitorul. Mai multe declaraţii aici.

Mai multe articole despre:
Emil Constantinescu Mircea Cărtărescu