MENIU

Carmen Uscatu, ”Dăruiește Viața”: ”Copiilor bolnavi de cancer le lipsesc 50% din medicamente”

Programul de prevenție inițiat de fostul ministru al Sănătății Eugen Nicolăescu ”nu are un obiectiv”, având în vedere că în țara noastră ”nu există infrastructura” pentru ca pacienții diagnosticați cu ajutorul acestuia să poată fi tratați, consideră președintele asociației ”Dăruiește Viața”, Carmen Uscatu. 

”Programul dl. Nicolăescu trebuie să aibă un obiectiv pe care să-l îndeplinească. Trebuie să avem infrastructura creată, să putem trata acești pacienți care, în urma studiului, va rezulta că sunt bolnavi, a declarat președintele asociației ”Dăruiește Viața”, Carmen Uscatu, la Realitatea TV.

Aceasta a precizat că, în prezent, copiilor bolnavi de cancer le lipsesc 50% din medicamente. ”Aparatele de radioterapie din România sunt la capacitate de sub 20%. O femeie diagnosticată printr-un program de prevenție... ce i se întâmplă? Radioterapie nu poate face, medicamente nu sunt”, a adăugat Carmen Uscatu.

Eugen Nicolăescu, fostul ministrul al Sănătăţii, a afirmat, în cadrul emisiunii ”Prime Time News” de la Realitatea TV, despre proiectul de lege privind prevenţia în sănătate că este important că se discută pe această temă, mai ales că a lansat acest proiect în urmă cu trei luni şi nimeni nu era interesat. "Indicatorii din sănătate sunt îngrijorători. Necesitatea unui program de prevenţie nu o mai pune nimeni sub semnul întrebării", a afirmat acesta.