MENIU

Carmen Dan, somată să desecretizeze raportului despre 10 august

Carmen Dan

Ministrul de Interne, Carmen Dan, este pusă la zid pentru modul în care îi protejează pe cei vinovați de represiunea în forță din 10 august 2018. Lui Carmen Dan i se cere să desecretizeze raportul legat de "protestul diasporei".

Vicepreședintele Comisiei de Apărare, deputatul PNL Ovidiu Raețchi, i-a solicitat ministrului de Interne, Carmen Dan, să prezinte situația desecretizării raportului privind represiunea protestului de pe 10 august.

"Doamna Carmen Dan, care este situația desecretizării raportului MAI privind represiunea din 10 august? Cât mai trebuie societatea să aștepte pentru a afla adevărul? Pe cine protejați?", întreabă vicepreședintele PNL.

Citește aici: Rareș Bogdan, anunț în premieră prin intermediul realitatea.net! Ce DECIZIE ia referitor la PNL / Realitatea TV

"Ieri, la mai bine de 7 luni de la represiunea protestelor de pe 10 august, cu ocazia prezentării bilanțului Jandarmeriei, inspectorul general al instituției, Ionuț Cătălin Sindile, a apărat intervenția Jandarmeriei de la acea dată, spunând că legile în vigoare au fost respectate, precum şi prevederile internaţionale referitoare la adunările publice. Punctul său de vedere intră în contradicție cu sutele de răniți din 10 august, inclusiv turiști străini fără legătură cu manifestațiile, față de care e imposibil de înțeles ce legi în vigoare s-au aplicat. În continuare există numeroase semne de întrebare privind reprimarea manifestației, inclusiv pe fondul celor mai recente dezvăluiri ale viceprimarului Capitalei, Aurelian Bădulescu", arată liderul PNL.

Lui Carmen Dan i se cere să prezinte presei și opiniei publice raportul MAI privind represiunea din 10 august.

"Doamna Carmen Dan, care este situația desecretizării raportului MAI privind represiunea din 10 august? Cât mai trebuie societatea să aștepte pentru a afla adevărul? Pe cine protejați? "Nu am nicio ezitare să prezint acest raport, dacă acest lucru îmi va fi solicitat"- ați spus pe data de 19 august 2018, în cadrul unui conferințe de presă. În fapt, ați avut doar ezitări. Ați cerut evacuarea presei de la comisia de Apărare și ați secretizat raportul. În ianuarie ați afirmat că ați început procedura de desecretizare. Care este situația acum? Cât mai durează această procedură? Dacă sperați că vom uita, vă înșelați. Vă vom întreba lunar. Există în raport capitole întregi care nu fac referire la nicio informație secretă, lucrând doar cu informații publice, așa cum ați admis chiar dvs. atunci când ați declarat că nu ați primit informații sensibile de la structurile specializare. Care este baza legală în care secretizați un raport bazat de informații publice? Dacă nu aveți nimic și pe nimeni de ascuns și protejat, vă rog să prezentați presei și opiniei publice raportul MAI privind represiunea din 10 august", a mai spus Ovidiu Raețchi.