MENIU

Carmen Dan cere DNA revocarea detașării a doi polițiști menționați în scandalul înregistrărilor

<p>Carmen Dan</p>

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a cerut revocarea celor doi ofițeri de Poliție Judiciară care sunt menționați în interceptările apărute în presă.

”Având în vedere aspectele apărute în spațiul public, ministrul afacerilor interne a solicitat procurorului șef DNA revocarea detașării din funcție a celor doi polițiști care apar în înregistrările care privesc activitatea DNA – Serviciul Teritorial Prahova. 

Este vorba de comisarul șef de poliție Iordache Mihai și comisarul șef de poliție Florea Gabriela. 

Potrivit OUG 43/2002 privind Direcția Națională Anticorupție revocarea din funcție, înaintea împlinirii termenului de detașare, a polițiștilor de poliție judiciară detașați la DNA se face prin ordin motivat al procurorului șef. 

Solicitarea a fost făcută în cursul zilei de marți, 13 februarie 2018”, anunță un comunicat al MAI.

Cei doi polițiști apar menționați de către fostul deputat PSD Vlad Cosma.

”Eu am să prezint latura infracțională și grupul infracțional din care face parte. Mai fac parte Onea Lucian, celebrul procuror Mircea Negulescu (Portocală),polițiștii Mihai Iordache și Florea Gabriela. Scopul era să inventeze dosare în baza unor probe fabricate a unor importanți oameni politici și de afaceri pentru a obține notorietate, avansări în funcții și salarii mărite la sfârșit de an”, a spus Cosma.

"Am solicitat revocarea din funcţie. Motivul este evident: faptele sunt grave, trebuie verificate. Inspecţia judiciară a început verificările asupra procurorilor, nu era cazul şi penztru cei 2 poliţişti detaşaţi. Există o slicitare a Min de Interne pentru DNA pentru detaşare", a spus Carmen Dan.

Mai multe articole despre:
DNA MAI interceptări