MENIU

Care sunt cei mai buni antioxidanti si unde pot fi gasiti?

Poate ca va intrebati de ce mereu in majoritatea reclamelor destinate produselor alimentare se accentueaza prezenta antioxidantilor din unele din acestea.

Ei bine, va anuntam ca antioxidantii au un rol foarte important in dezvoltarea imunitatii organismului.

Ei au rolul de a actiona asupra radicalilor liberi care slabesc sistemul imunitar, lucru ce ne face mult mai sensibili la o serie de boli.

Printre antioxidantii de care organismul nostru are nevoie, exista cativa care trebuie neaparat sa se gaseasca in alimentatia zilnica.

Asadar, va vom arata care sunt acestia si totodata unde se gasesc pentru a va ajuta sa aveti o dieta benefica si sanatoasa.

Vitamina C mareste rezistenta vaselor sangvine, regleaza glicemia si colesterolul, distruge unele toxine acumulate in organism, are actiune antialergica, are rol de laxative natural, mareste gradul de absorbtie a fierului organic. Se gaseste in broccoli, ardei, kiwi, fructe de padure, rosii si citrice.

Coenzima Q10 este o substanta prezenta in toate celulele organismului si este indispensabila desfasurarii nornale a proceselor biologice si biochimice, datorita rolului major detinut in transportul energiei necesare celulelor si se gaseste in sardine, macrou, organe, oua, uleiul de soia, arahide, nuci si seminte

Acidul lipoic este un antioxidant care care actioneaza asupra vitaminelor C si E, dupa ce acestea au actionat asupra radicalilor liberi. Acest antioxidant ajuta la regenrerarea vitaminelor mai sus mentionate si are totodata un rol important in transformarea glucozei in energie, previne hiperglicemia cronica si complicatiile asociate cum ar fi neuropatia. Se gaseste in carne rosie, cartofi, morcovi, sfecla rosie, spanac, drojdia de bere si organe de animale.

Articolul integral pe Lyla.ro.

Mai multe articole despre:
vitamine minerale antioxidanţi