MENIU

Care este starea de sănătate a medicului-erou Cătălin Denciu din Piatra Neamț! Ultimele vești din Belgia, anunțate de ministrul Nelu Tătaru

Medicul ATI Cătălin Denciu, rănit după ce a salvat pacienți din incendiul devastator din Secția de ATI de la Spitalul Județean din Piatra Neamț

Noi informații despre starea de sănătate a medicului Cătălin Denciu, transferat în Belgia după incendiul devastator din Piatra Neamț de acum o săptămână, au venit duminică de la ministrul Sănătății, Nelu Tătaru! Medicul s-a ales cu grave arsuri după ce a încercat să salveze din flăcări cât mai mulți pacienți din incendiul din seara de 14 noiembrie de la secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț. Acesta a suferit arsuri grave pe 75% din corp şi a fost transferat după 12 ore de la incendiu, la spitalul Militar Regina Astrid, din Belgia. Din păcate, dintre cei 16 bolnavi de COVID-19 din secția de ATI, 10 au murit în acea seară tragică, iar alți patru în următoarele zile la spitalul mobil de la Lețcani.

 

La opt zile de la internarea medicului Cătălin Denciu în spitalul militar din Bruxelles, ministrul Nelu Tătaru a anunțat că starea acestuia este „staţionară, este echilibrat hemodinamic şi hidroelectrolitic. I se face toaletarea arsurilor în fiecare zi, dimineaţa şi seara, se practică şi procedee de dializă, urmând ca săptămâna viitoare să se intervină şi chirurgical pentru anumite intervenţii de excizie-grefare, cu posibilitatea detubării lui la sfârşitul săptămânii viitoare”.

Declarațiile au fost făcute cu ocazia vizitei de duminică la Spitalul Fundeni a președintelui Klaus Iohannis, la secția modulară din curtea Institutului Fundeni.

Ministrul Sănătății le-a mai declarat reporterilor că se menține și legătura cu familia, care va ajunge la Bruxelles într-o primă vizită la spitalul unde este internat medicul-erou.

„Vorbim şi cu familia. În decursul săptămânii viitoare, va merge soţia lui în Belgia, anunţată tot de medicii belgieni că ar putea fi posibil să fie detubat la sfârșitul săptămânii viitoare”, a spus Nelu Tătaru.

Reamintim că incendiul din secția ATI a Spitalulului Județean de Urgență Piatra Neamț s-a produs în seara de sâmbătă, 14 noiembrie 2020. În urma incendiului devastator din secția de ATI, mutată la etajul doi în aceeași zi, au murit 10 persoane și rănite încă șapte: șase pacienți bolnavi de coronavirus și medicul de gardă Cătălin Denciu. Cei șase răniți au fost transferați la Spitalul modular din Lețcani, de lângă Iași, în noaptea de sâmbătă, 14 noiembrie 2020, spre duminică, 15 noiembrie 2020. Dintre aceștia, au murit, din nefericire, patru până duminică. Medicul Cătălin Denciu, cu arsuri pe cel puțin 70% din suprafața corpului, a fost adus în acea noapte la Spitalul de Urgență Floreasca din București, transferat în Belgia, duminică dimineață (15 noiembrie 2020 - n.red.), cu o aeronavă a Ministerului Apărării Naționale din România.

Mai multe articole despre: