MENIU

Care este județul din România cu cel mai mic grad de promovare la școala de șoferi

Județul cu cel mai mic nivel de promovare la examenele auto. Foto/Arhivă

Există un județ în România unde rata celor care trec de examenul pentru obținerea permisului de conducere auto este de doar 32%. Prefectul județului se întreabă cum de reușesc unii oameni să obțină doar 3-4 puncte la testele grilă.

Doar 32% din cei care dau examenul teoretic pentru obținerea permisului, în județul Covasna, reușesc să îl treacă.

Prefectul Ráduly István și-a exprimat nedumerirea față de modul în care școlile de șoferi îi pregătesc pe candidați, potrivit weradio.ro.

„Nu pot să înțeleg cum este posibil ca o persoană care a obținut cel puțin 22 de puncte din 26 posibile la verificarea din școala de șoferi, să obțină 3-4 puncte la examenul teoretic la sediul Serviciului Regim Permise de Conducere, așa cum s-a întâmplat, de exemplu, la examenul din 29 aprilie”, a declarat prefectul.

Acesta a declarat că există în continuare reclamații privind timpii de așteptare între cele două probe pentru obținerea permisului auto, însă unul dintre motive este faptul că unii candidați din municipiul Târgu Secuiesc, spre exemplu, nu se programează mai repede la examen, deși ar avea opțiunea de a susține proba practică la Sfântu Gheorghe, de teama că nu se vor descurca la traseu.

„La examenele din weekend cu mari greutăți s-au ocupat locurile. Teama de a susține proba la Sfântu Gheorghe, în cazul candidaților programați la Târgu Secuiesc, este nejustificată. Permisul de conducere nu se eliberează pentru o zonă anume. Obținerea acestuia presupune că vor dori să iasă din oraș, deci ce mai contează unde dau examenul? Mă bucur că mai multe persoane au înțeles acest lucru și au obținut permisul de conducere în municipiul reședință de județ. Cei care nu și-au asumat acest risc vor fi nevoiți să își aștepte rândul, pentru că nu vom avea posibilitatea de a împărți polițiștii veniți din alte județe”, a mai declarat Ráduly István.