MENIU

Care este greșeala pe care o faci la fiecare masă? Îți crește riscul de infarct și accident vascular cerebral

Care este greșeala pe care o faci la fiecare masă? Îți crește riscul de infarct și accident vascular cerebral

Un ingredient aparent sigur pe care îl adaugi la fiecare masă ar putea crește riscul de atac de cord și accident vascular cerebral.

Mulți dintre noi punem un strop generos de sare pe mâncarea noastră înainte de a o mânca. Deși mulți oameni iau în serios avertismentele medicilor cu privire la condimente, noi cercetări au arătat că adăugarea de sare la mese poate crește riscul de probleme cardiace cu o cincime.

Cercetătorii coreeni au descoperit că persoanele care își asezonează întotdeauna cina cu sare au avut cu 22% mai multe șanse de a suferi de bătăi neregulate ale inimii decât cele care nu folosesc niciodată sau rareori acest condiment.

Afecțiunea, cunoscută din punct de vedere medical sub numele de fibrilație atrială (FA), poate crește de cinci ori riscul de accident vascular cerebral. Profesorul James Leiper, de la British Heart Foundation, a declarat că studiul a fost “un memento sănătos” pentru a nu folosi prea multă sare.

Autorul principal, Dr. Yoon Jung Park, de la Spitalul Universitar Național Kyungpook, a declarat: „Studiul nostru indică faptul că o frecvență mai mică de adăugare a sării în alimente a fost asociată cu un risc mai mic de fibrilație atrială”.

Citiți continuarea pe avantaje.ro

Mai multe articole despre:
greseala masa infarct accident vascular