MENIU

Cel mai valoros brand românesc, mai ieftin decât "Las Vegas"-ul pe care chinezii îl fac în Bulgaria

Euro

Cel mai valoros brand românesc nu valorează mai mult de 1,2 miliarde euro, sub valoarea proiectului comercial pe care chinezii vor să-l dezvolte la sud de Dunăre.

Producătorul românesc de automobile Dacia este considerat cel mai valoros brand românesc din anul 2017, estimat la o valoare de 1,2 miliarde de euro, arată o analiză a companiei de evaluare şi strategie de brand Brand Finance.

"Modelul de evaluare a valorii brandurilor aplicat cuprinde în principal analiza şi estimarea veniturilor financiare aferente brandului respectiv, forţa acelui brand, dar şi aplicarea altor metode de evaluare financiară conform standardelor internaţionale", se arată în raportul Brand Finance.

Cele mai valoroase zece branduri româneşti însumează o valoare de aproximativ 2,6 mld. de euro, conform calculelor ZF pe baza informaţiilor companiei Brand Finance.

Topul celor mai valoroase zece branduri româneşti includ companii din domenii diverse precum auto, retail, bănci, IT sau telecom, printre care eMag, Dedeman, Petrom, Digi, Banca Transilvania, Bitdefender sau BCR.

Spre comparaţie, chinezii vor să facă în 3 ani un mega-oraş comercial în Bulgaria, a cărei valoare este estimată de Reuters la 1,5 miliarde euro.

Complexul Sfânta Sofia, un proiect uriaş de divertisment high-tech, retail, hoteluri şi birouri, ar urma să fie construit în apropierea capitalei bulgăreşti Sofia în trei ani. Investiţiile vor fi făcute din bani chinezeşti şi vor beneficia de mai multe facilităţi de la guvern, potrivit Invest Bulgaria Agency.

 

Mai multe articole despre:
brand branduri