MENIU

Care este CEL MAI SCUMP oraş din lume

Londra este cel mai scump oras din lume. Chiriile si pretul petrolului o aduc peste New York si Paris. Costul vietii aici este cel mai mare la nivel mondial, potrivit unui nou raport.

Pretul petrolului este dublu fata de cel din SUA, chiriile sunt cu 62% mai mari fata de cele din Noua Zeelanda. Cafeaua este de trei ori mai ieftina in Roma, iar mancarea, electronicele si distractiile ridica si ele cu mult pretul vietii in Londra, scrie Incont.ro.

Potrivit rezultatelor publicate in Sydney Morning Herald, o cafea obisnuita in Londra costa £2.86, cu 60% mai mult fata de Roma, unde un capuccino poate fi cumparat cu peste putin de o lira.

La capitolul electronice, singurul oras unde preturile sunt mai mari ca in capitala britanica este Tokyo, iar New York-ul este printre cele mai ieftine locuri de unde poti cumpara un iPod Nano de 16 GB, la £92, comparativ cu £130 in Londra.

Cele mai scumpe bilete la cinema le gasiti tot la britanici, cu un pret de £22 pentru doua persoane, fata de £14 in Sydney si £10 in Singapore.

Diferenta este uimitoare cand vine vorba de costurile de cazare si de calatorie, iar chiriile si pretul benzinei este in continua crestere in Londra. Un litru de benzina la Londra este de £ 1.40, mai mult decat dublu fata de Los Angeles, 62P.

Mai multe articole despre:
Londra Marea Britanie