MENIU

Care este adevărata cauză a bolii Parkinson. Specialiștii sunt uluiți

Lupta cu boala Parkinson în România: Bolnavii se plâng că nu se mai găsesc tratamentele în farmacii

Flora bacteriană intestinală ar putea juca un rol major în apariția bolii Parkinson, potrivit unui nou studiu efectuat în Statele Unite care ar putea contribui semnificativ la tratarea acestei boli, a doua ca răspândire dintre bolile neurodegenerative, după Alzheimer.

Cercetarea, publicată recent în jurnalul american ''Cell'', demonstrează că schimbările în structura populației de bacterii intestinale, și chiar a bacteriilor în sine, contribuie în mod activ la deteriorarea funcțiilor motorii — semn distinct al acestei boli — și chiar ar putea fi o cauză a acestora, potrivit Agerpres.

În prezent, terapiile împotriva Parkinson se concentrează pe creșterea nivelului de dopamină din creier, însă pot avea efecte secundare grave și uneori își pierd eficacitatea după administrarea îndelungată, mai arată sursa citată.

Până la 10 milioane de persoane din lumea întreagă suferă din cauza acestei afecțiuni, ceea ce o face să ocupe locul al doilea în topul celor mai des întâlnite boli neurodegenerative, după Alzheimer.

Mai multe articole despre:
null