MENIU

Care e starea de sănătate a bebelușilor internați la Marie Curie. Achimaș, declarație de ultimă oră

Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimas-Cadariu, a declarat, sâmbătă, în cadrul unei conferinţe de presă, că starea bebelușilor internați la Spitalul "Marie Curie" este stabilă. Potrivit medicilor de la Marie Curie, doi dintre cei șapte bebeluși internați, care suferă de sindrom hemolitic-uremic, au fost transferați de la Secția de Terapie Intensivă la cea de Nefrologie, întrucât starea lor s-a îmbunătățit, potrivit Realitatea TV. 

"Iată că sistemul atunci când funcționează are rezultate. Știți că am solicitat în mod particular, în această perioadă, să se raporteze toate bolile diareice. Este peste ceea ce se făcea. Fac un apel în continuare la respectarea tuturor măsurilor de igienă pe care le-am enunțat și le repet în continuare: spălarea pe mâini, spălarea fructelor și a legumelor, prepararea termică a alimentelor", a declarat Patriciu Achimas-Cadariu.

Medicul Mihaela Bălgrădean, șefa Secției de Nefrologie de la Spitalul "Marie Curie", a anunțat că doi copii au fost mutați din Secția de Terapie Intensivă în cea de Nefrologie, întrucât starea lor de sănătate s-a îmbunătățit. 

"În cursul dimineții, doi copii au fost transferați în Secția de Nefrologie din cea de Terapie Intensivă, sunt stabilizați din punct de vedere hemodinamic. Referitor la cei doi copii, dializați peritoneal, de pe Secția de Nefrologie, la unul dintre ei am întrerupt dializa. Starea lui este bună, mănâncă, iar valorile retenției azotate sunt în curs de evoluție favorabilă. Așadar, șase sunt la Nefrologie, dintre care trei primesc dializă și ceilalți numai tratament de continuare al insuficienței renale acute, fără această procedură", a explicat Mihaela Bălgrădean.

Referitor la cazul bebelușului din Bacău, internat la Spitalul de Pediatrie din Iași, Mihaele Bălgrădean a precizat că s-a ridicat suspiciunea sindromului hemolitic uremic.

"Pot să vă spun din capul locului că nu se poate confirma această boală, din mai multe motive. Boala acestui copil a debutat în urmă cu două săptămâni, copilul a fost tratat la domiciliu pentru boala diureică acută, după s-a mers într-un laborator privat, unde s-au făcut investigații care aduc numai o parte sau confirmă numai o parte din sindromul hemolitic uremic (...) Nu are suficiență renală acută. Diureza prezentă corespunde vârstei lui. Infirmându-se insuficiența renală acută, nu ne aflăm în conjunctura clinică și biologică a sindromului hemolitic uremic. El se află la Spitalul Universitar Clinic de Urgență Pentru Copii Sfânta Maria din Iași, pe Secția de Nefrologie. Au mai exclus dintre cauzele bolii și o infecțăie cu rotavirus", a detaliat medicul Mihaela Bălgrădean.


Mai multe articole despre:
Patriciu Achimaş-Cadariu bebelusi Marie Curie