MENIU

De neînchipuit! Care a fost ultimul lucru pe care l-a făcut unul dintre atacatorii de la Londra

Cine este Rachid Redouane, unul dintre cei care au pus la cale sângerosul atac de duminică, de pe podul Londrei? Aceasta este întrebarea care se află pe buzele tuturor. Autoritățile londoneze l-au nominalizat pe acesta ca fiind printre cei care au orchestrat atacul de duminică, soldat cu șapte morți și 49 de răniți.

Poliția Antiteroristă Metropolitană a dezvăluit detalii despre Redouane și complicele lui Khuram Shazad astăzi, relatează publicația Mirror.

Aceștia au menționat că Redouane s-a declarat ca fiind de cetățenie marocano-libiană și, conform actelor de identitate, era înregistrat că fiind născut pe data de 31 iulie 1986, însă acesta se folosea de o identitate falsă: Rachid Elkhdar, născut pe 31 iulie 1991.

Conform autorităților, el a fost identificat de pe un card de identitate irlandez pe care l-au găsit în buzunarul său, după ce a fost executat de polițiști înarmați.

Acesta ar fi locuit anterior în Dublin. De asemenea, s-a mai afirmat că a acestalucrat ca bucătar de patiserie.

Biroul Național de Imigrări verifică acum alte informații pentru a stabili adresa și starea maritală a teroristului în timpul petrecut acolo. Se crede că locuia în zona Rathmines a capitalei alături de soția sa scoțiană, dar nu era vizat de poliția din Marea Britanie sau MI5.

The Guardian afirmă că s-a mutat în Irlanda acum cinci ani după ce s-a căsătorit cu fosta sa parteneră, Charisse O'Leary (38), și a fost văzut aici cu trei luni în urmă.O'Leary este una dintre cele 12 pesoane arestate imediat după atac.

Se presupune că, înainte de a lansa masacrul din Londra, Redouane ar fi făcut o călătorie secretă acasă la Charisse O'Leary pentru a-și vizita fiica în vârstă de 17 luni, Amina. Acesta ar fi ținut-o în brațe și și-ar fi luat la revedere de la ea, conform Mirror.