MENIU

Carantină RIDICATĂ în Bragadiru și Chiajna. Rata de infectare - în continuare la un nivel îngrijorător

Carantină RIDICATĂ în Bragadiru și Chiajna. Rata de infectare - în continuare la un nivel îngrijorător

Prefectura Ilfov a anunțat că măsura privind carantinarea zonală în orașul Bragadiru și comuna Chiajna se ridică de vineri, 8 decembrie, de la ora 22:00. Autoritățile fac apel la responsabilitate din partea locuitorilor. Deși a scăzut semnificativ față de momentul impunerii restricțiilor severe, rata de infectare in cele două localități este în continuare la un nivel ridicat.

”În urma evaluării analizelor de risc ale comunităților din orașul Bragadiru și comuna Chiajna, județul Ilfov, înaintate de către DSP Ilfov Institutului Național de Sănătate Publică - Centrul Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile, pe baza procedurii de avizare/ridicare a carantinei zonale existentă la nivelul INSP-CNSCBT, a fost avizată ridicarea carantinei zonale pentru orașul Bragadiru și comuna Chiajna, județul Ilfov, începând cu data de 08.01.2021, ora 22:00.

Aducem în atenția cetățenilor, operatorilor economici și instituțiilor publice faptul că, potrivit prevederilor art. 3 din Hotărârea CJSU Ilfov nr. 1 din 03.01.2021, de la momentul încetării aplicabilității măsurii de carantinare zonală, în cele două localități ilfovene devin aplicabile prevederile art. 1 și art. 2 din aceeași hotărâre”, se arată în comunicatul Prefecturii.

Potrivit Hotărârii menționate, după ridicarea carantinei rămân închise restaurantele, barurile și cafenelele în interiorul clădirilor. Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unităţi. Rămân închise, de asemenea, sălile de jocuri de noroc, cinematografele și sălile de spectacole sau concerte. 

Hotărârea CJSU Ilfov nr. 1 din 03.01.2021 poate fi citită AICI

Prefectura Ilfov atrage însă atenția că măsurile pentru combaterea coronavirusului trebuie respectate în continuare cu strictețe. Deși a scăzut în ultima săptămână, rata de infectare se menține în continuare ridicată în ambele localităţi, se menţine ridicată, fiind de 5,55 cazuri la mia de locuitori în oraşul Bragadiru şi 3,5/1.000 locuitori în comuna Chiajna.
Ilfov este în continuare județul cu cea mai ridicată rată de infectare, de 4,14 cazuri la mia de locuitori. Joi a fost ridicată carantina și în comuna Berceni.