MENIU

Carantină PRELUNGITĂ până în aprilie. Angela Merkel: Cazurile Covid-19 ar putea crește de 10 ori până la Paște

Germania ar putea prelungi carantina până în aprilie

Carantina impusă în Germania ar putea rămâne în vigoare până de Paște. Cancelarul Angela Merkel le-a spus parlamentarilor partidului său creștin-democrat că, în contextul apariției noii tulpini a Sars-Cov-2, mai sunt necesare până la două luni și jumătate de măsuri stricte pentru a controla răpândirea virusului, potrivit unor surse citate de cotidianul Bild.

”Dacă nu reușim să stopăm virusul britanic (noua variantă Covid-19 descoperită prima oară în Marea Britanie- n.red), atunci numărul cazurilor va fi de 10 ori mai mare până la Paște. Mai avem nevoie de 8-10 săptămâni de măsuri dure”, a declarat Merkel, citată de hotnews.

Paștele va avea loc pe 4 aprilie. 

Pe 5 ianuarie, Cancelarul german și liderii celor 16 landuri au decis prelungirea carantinei până la finalul lunii ianuarie, în urma apariției noii tulpini a Sars-Cov-2, care este mult mai contagioasă. Al doilea lockdown a fost reimpus la jumătatea lunii decembrie. Grădinițele, școlile, majoritatea magazinelor și restaurantele sunt închise, iar restricțiile de circulație sunt foarte stricte, mai ales în regiunile cele mai afectate de pandemie, unde deplasările sunt permise doar din motive întemeiate. Fiecare land are dreptul de a înăspri măsurile locale dacă rata de infectare depășește 200 de cazuri noi la 100.000 de locuitori.

Recent, Merkel a reamintit că restricțiile vor rămâne în vigoare până când incidența va coborî la sub 50 de infecții la suta de mii de locuitori în decurs de o săptămână.

Bilanțul epidemiei din Germania depășește 1,9 milioane de contaminări și 42.100 de decese. Din totalul pacienților internați, 5.415 sunt la Terapie Intensivă.