MENIU

Carantină pentru românii care merg în Italia. Propunerea a fost făcută de un oficial din Sănătate

Sursa foto: Arhivă

Un consilier pe probleme de sănătate din Italia propune ca cei care vin în peninsulă din România și Bulgaria să stea în carantină. 

Consilierul Regiunii Lazio este de părere că cetățenii români și bulgari care îngrijesc bătrâni în Italia reprezintă un pericol: își vizitează rudele din țară, apoi se întorc în peninsulă și există riscul să-i infecteze pe cei de care au grijă.

Demnitarul atrage atenția și asupra faptului că în cele două țări numărul de infectări este foarte mare, iar procentul de persoane vaccinate e unul scăzut. 

,,Guvernul trebuie să-i plaseze în carantină pe cei care sosesc din unele țări din Est. Italia are relații intense cu România și Bulgaria, iar lucrătorii acestor două țări sunt angajați în asistența și îngrijirea persoanelor în vârstă, motiv pentru care nu putem risca. Avem nevoie de carantină pentru cei care sosesc din unele țări din Europa de Est, unde numărul de cazuri noi este foarte mare și procentul de persoane vaccinate este scăzut", susține Alessio D’Amato, consilierul pentru Sănătate al Regiunii Lazio din Italia.

Este primul oficial italian care susține o astfel de măsură pentru România și Bulgaria, țări în care imunizearea anti-COVID a populației este încă la cote reduse.

Acesta s-a mai declarat în favoarea unui permis verde "inteligent", care avertizează când este timpul ca titularul să se revaccineze.

El i-a avansat această propunere comisarului pentru gestionarea situațiilor de urgență legate de COVID, Francesco Figliuolo.

Mai multe articole despre:
carantina carantina italia romani