MENIU

Carantina obligatorie instituționalizată, introdusă în Scoția pentru toți călătorii

Carantina Scoția

Scoția înăsprește măsurile sanitare în încercarea de a ține sub control pandemia de coronavirus. Astfel, toţi călătorii care vor sosi în țară, vor trebui să stea în carantină instituţionalizată. Un anunț în acest sens a fost făcut de premierul scoţian Nicola Sturgeon, care consideră insuficiente actualele modalităţi de combatere a propagării pandemiei. 

"Guvernul scoţian este ferm convins că, pentru a minimiza riscul de a introduce noi tulpini în ţară, este nevoie de o carantină mult mai completă. Prin urmare, pot să confirm astăzi că avem intenţia de a introduce o carantină obligatorie şi instituţionalizată pentru toate persoanele care vin direct în Scoţia, indiferent din ce ţară", a declarat Nicola Sturgeon în parlamentul de la Edinburgh, potrivit Agerpres.

În Regatul Unit, considerat a fi cel mai puternic lovit de pandemia de coronavirus din Europa, fiecare provincie ia propriile decizii privind modul cum gestionează criza sanitară de coronavirus.

După decesele şi nivelurile de îmbolnăvire record înregistrate la începutul lunii ianuarie, situaţia pare să se amelioreze treptat în Regatul Unit, astfel că liderii celor patru naţiuni - Anglia, Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord - încep să elaboreze planuri de relaxare a restricţiilor în săptămânile apropiate.

Nicola Sturgeon susține însă că, în Scoţia, lockdown-ul va rămâne în vigoare până cel puţin la sfârşitul lunii, dar că "o relaxare prudentă şi progresivă" a acestora ar putea fi posibilă "spre începutul lunii martie".

Premierul britanic Boris Johnson a anunţat, în schimb, că în Anglia carantina va fi menţinută până cel puţin pe 8 martie.