MENIU

CARANTINA din Shanghai a ajuns la APOGEU: un om a fost declarat mort, deși era viu - imaginile DISPERĂRII

Shanghai, China/ Captură video Twitter

25 de milioane de locuitori din Shanghai stau închişi de o lună din cauza exploziilor de infectări cu Covid-19. Toți oamenii testați pozitiv sunt trimiși într-un centru colectiv de carantină. Chiar și cei cu rezultat negativ sunt obligați să-și părăsească locuinţele pentru a se izola în afara orașului, în unele cazuri chiar la câteva sute de km distanță. Apar tot mai multe imagini sfisietoare de acolo. 

Explozia cazurilor de COVID a declanșat un haos general în Shanghai. La un azil de bătrâni au fost scene revoltătoare. Un bărbat care a fost transportat la morgă într-un sac, nu era mort. Asistenta care a fost chemată să verifice sacul în care se afla bărbatul a descoperit că de fapt era viu.

Iar lipsa alimentelor face ravagii. În imagini, vedem cum un bărbat oprește un camion pentru a ruga șoferii să îi ofere ceva de mâncare. Acesta își strigă cu disperare durerea. Omul plânge când primește banane și biscuiți.

Locuințele oamenilor, au fost transformate la propriu în puşcării. Autorităţile au înalțat garduri, motiv pentru care oamenii protestează disperați de la balcoane

În urma acestor restricții, oamenii care au nevoie de ajutor nici nu mai sunt băgați în seamă. Un băiat aflat în imposibilitatea de a se deplasa singur, se chinuie îngrozitor și nu are cine să îl ajute.