MENIU

CARANTINĂ de noapte în două insule din Grecia, după EXPLOZA cazurilor COVID-19 - Circulația nocturnă, interzisă de vineri

CARANTINĂ de noapte în două insule din Grecia după explozia cazurilor COVID-19

Guvernul grec a impus începând de vineri interdicţia de circulaţie pe timp de noapte în două insule preferate de turiști, după dublarea infectărilor zilnice în ultima săptămână. Este vorba de insulele Zakynthos, din Marea Ionică, şi în vestul Cretei, în provincia Chania.

Restricțiile intră în vigoare de vineri și vor fi valabile până pe 13 august, după recomandarea comitetului de experți în boli infecțioase al guvernului elen. Limitarea circulației de noapte este valabilă între orele 01:00 şi 06:00 dimineaţa, pe lângă interdicția spectacolelor, concertelor muzicale  în locurile publice 24 de ore din 24.

Agenția de protecție civilă elenă a făcut un apel în acest sens: Facem apel la rezidenții și vizitatorii din aceste zone să respecte pe deplin măsurile de limitare a răspândirii virusului, scrie The Guardian.

În același timp, Grecia se confruntă în aceste ultime zile cu puternice incendii din cauza valului extrem de caniculă ce mătură toată Europa.

Restricțiile pe timp de noapte a circulației au fost valabile în toată Grecia timp de jumătate de an, până pe 28 iunie, cu excepția Mykonos, unde din cauza creșterii alarmante a infectărilor COVID-19, au fost aplicate și în a doua parte a lunii iulie - 17-26 iulie.

Grecia a raportat miercuri 2.856 infecții cu COVID-19 și 16 decese asociate, astfel că bilanțul total de pandemie a ajuns 503.885 și 13.013 de decese. Încă din iulie, insulele Greciei din sudul Mării Egee au intrat în scenariul roșu pe harta COVID-19, decis de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor, după o creștere a infecțiilor, astfel că toate călătoriile, cu excepția celor esențiale, au fost descurajate.