MENIU

Capul Sfântului Apostol Toma ajunge în România

Sarbatoare

În ziua de 30 aprilie - 2023, Mănăstirea Pantocrator din localitatea Drăgănești Vlașca, județul Teleorman își sărbătorește hramul de primăvară, Duminica Sfintelor Femei Mironosițe, zi în care este prăznuită și Sfânta Mironosiță Maria Magdalena ale cărei Moaște se păstrează în Paraclisul Mănăstirii. A devenit o tradiție ca la acest hram mii de pelerini din toată țara să participe pentru a cinsti cum se cuvine pe Sfintele Femei Mironosițe și în special pe Sfânta Maria Magdalena.

Cu acest prilej, pentru sporirea bucuriei duhovnicești a acestei zile, anul acesta în perioada 28 aprilie – 2 mai, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel va fi adus din insula Patmos – Grecia, Cinstitul Cap al Sfântului Apostol Toma care pentru prima oară părăsește Patmosul. Sfintele Moaște vor fi puse spre închinarea credincioșilor într-un baldachin special amenajat, pe întreaga perioadă a pelerinajului.

Programul acestui pelerinaj va fi următorul:
Vineri 28 aprilie,
- Ora 1700, întâmpinarea de către poporul drept credincios a Moaștelor Sfântului apostol Toma, la ora 1900, a Moaștelor Sfintei Mucenițe Ecaterina, dimpreună cu icoana Maicii Domnului de la Meteora și așezarea lor spre închinare.
 Ora 2100, slujba de priveghere, în biserica mare a mănăstirii.
Sâmbătă, 29 aprilie,
Ora 900, acatistul Sfântului Apostol Toma și Sfânta Liturghie oficiată la altarul de vară al mănăstirii.
Ora 1700, vecernia și litia.
Duminica Sfintelor Mironosițe, 30 aprilie, hramul Mănăstirii Pantocrator
Ora 915 , Sfânta Liturghie Arhierească,
Ora 1800, vecernia și paraclisul Sfintei Ecaterina,
Luni, 1 mai,
Ora 830, Sfânta Liturghie,
Ora 1800, vecernia ,
Marți, 2 mai,
Ora 830,Sfânta Liturghie.

Mai multe articole despre:
Sarbatoare