MENIU

Capitala, înconjurată de localități în SCENARIUL ROȘU. Cât de aproape este Bucureștiul de TEMUTUL scenariu

Bucureșteni pe Calea Victoriei / Foto: Profimedia

Bucureștiul se apropie cu pași repezi de scenariul roșu și, totodată, de noi restricții din partea autorităților. Între timp, secțiile de terapie intensivă sunt pline în aproape toată țara, relatează Realitatea PLUS. 

8 localități din jurul Capitalei deja au depășit pragul de 6 infectări la mie. Vorbim despre Berceni, Bragadiru, Ciorogârla, Copăceni, Corbeanca, Afumaţi, Mogoşoaia și Snagov.

Lucrurile se agravează și în București. Capitala ar putea intra chiar de miercurea aceasta în scenariul roșu. Dacă se va întâmpla acest lucru, atunci o serie de restricții ar putea intra în vigoare. Vorbim despre masca de protecție, care ar putea să devină obligatorie în spațiile publice aglomerate, în transportul în comun, la locurile de joacă, dar și pe o distanță de 50 de metri în jurul școlilor.

Totodată, evenimente precum concertele, spectacolele ar putea fi condiționate de respectarea unei măsuri ce presupune organizarea lor la o capacitate redusă la 50%. Cât privește nunţile și botezurile, acestea ar putea să fie, de asemenea, condiționate de prezența a maxim 200 de persoane în interior.

În plus de asta, accesul în anumite locații s-ar putea face doar în baza certificatului verde. 

Situația este cu atât mai tensionată, cu cât știm încă de ieri că Bucureștiul a rămas fără locuri libere la ATI. La nivelul întregii țări, la Terapie Intensivă mai sunt libere doar 19 paturi.  "La nivel național sunt libere 19 paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, iar în București nu mai sunt paturi libere la acest moment", se arată în informearea de luni a celor de la GCS.